Türk Dünyası Film Festivali  Çalışmaları Yapıyor

Türk Dünyası Film Festivali Çalışmaları Yapıyor

Kırıkkaleli Yapımcı-Yönetmen Sezai Yeşilyurt Balışeyh bölgesinde Türk Dünyası Film Festivali için çalışma yapıyor

A+ A-


Kırıkkaleli Yapımcı-Yönetmen Sezai Yeşilyurt Balışeyh bölgesinde Türk Dünyası Film Festivali için oba köylerinin geçmişten günümüze olan serüvenini konu edinen belgesel-film çekimlerine son hızla ediyor.


 Kırıkkaleli Yapımcı-Yönetmen Sezai Yeşilyurt , oba köylerinin 1699 yılındaki iskân fermanı ile göçebe olarak yaşayan konar-göçer beylerin şimdiki durumlarına değinerek maziden gelen birikimi değerlendirdiklerini dile getirdi. Proje danışmanı olarak tarihçi Prof. Dr. Rafet Metin de konu üzerinde detaylı bir arşiv çalışmasının sonunda, bu bilgileri halkla da paylaşarak konuya farklı bir bakış açısı getirdiklerini sözlerine ekledi.
Hedef Kırıkkale Filmi

 Bu filme Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Balışeyh’te çiftçilik yapan Ertuğrul Pehlivanlı, emekli Kültür Müdür Yardımcısı Hasan Pehlivanlı, Basri Keskin, emekli Mustafa Arı, Hüseyinbey Obalılar Dernek başkanı Gazi Saydam fikirleriyle destek oldular. Yeşilyurt, Ayrıca profesyonel bir ekiple çekimleri devam eden belgeselde görev yapan görüntü yönetmeni Emirhan Bal’a, reji asistanları Abdülkadir Ertunç ve Bilal Nadir Bektaş’a teşekkür etti. Film tamamlandığında sadece yurtiçinde değil, yurtdışında da gösterime sunulacak olan belgeselde konu olarak; Türk’ün dünyaya bakışı ve yüzyıllar öncesinden gelen birikimin geleceğe yansıması seçilmiştir. Yeşilyurt, bu projenin çocukluk hayali olduğunu dile getirerek, bunu gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşadığı söyledi. Bundan sonraki hedefinin de Kırıkkale’yi konu edinen bir film çekmek olduğu anlattı


Bu haber toplam 1213 defa okunmuştur